Healthy Urban Office

Afval wordt vruchtbare compost dankzij Ecocreation

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge, die kantoren uitdaagt en op weg helpt richting een groen, gezond en slim gebouw, presenteert de nieuwe draai duurzame oplossingen en energieopwekkende tools.

Nummer 4: EcoCreation.

Net als duurzaamheid staat ook afvalwerking vandaag de dag hoog op de agenda. Hoe kunnen afvalstromen worden verminderd en hoe kan afval, op een duurzame manier, worden hergebruikt?

Organisch afval wordt vruchtbare compost

De composteermachine van Ecocreation biedt dé oplossing. Naast dat het apparaat de organische (voedsel)afvalstroom met maar liefst 85% vermindert, zet het al het organische (voedsel)afval in slechts 24 uur om naar vruchtbare compost. Gevolg: volumereductie van afval, omgezet naar bruikbare compost, én een besparing van 85% op de afvoerkosten!

De Ecocreation levert een vermindering van 85% op de (voedsel)afvalstroom én de afvoerkosten.

Een duurzaam proces

Dankzij de speciale bacteriecultuur van de machine kunnen diverse soorten (organisch) voedselafval worden verwerkt. De machine kan de hele dag door worden gevuld; vervolgens composteert het afval binnen 24 uur en wordt de lucht die vrijkomt via een biologische filter afgevoerd. De composteermachine hoeft slechts één keer per week te worden geleegd, en het eindproduct kan als compost worden gebruikt of via containers worden afgevoerd. Enorm duurzaam!

De composteermachine kan ook een zeer interessante investering zijn voor kantoorgebouwen. Gezond eten is ook een component dat bijdraagt aan een healthy office en betekent in dit geval veel groente en fruit. Dankzij de Ecocreation kan al het afval dat hieruit ontstaat op een duurzame manier worden hergebruikt of verwerkt.

Speciaal voor de Healthy Urban Office Challenge stelt Ecocreation een gratis consult ‘optimaliseren processing keukenafval’ en €1.500 aanschafkorting op een composteermachine beschikbaar voor de winnaar, om zo bij te dragen aan een gezond gebouw.

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge Utrecht presenteren we dit voorjaar een reeks inspirerende tools die elk kantoor kan helpen energieopwekkende omgevingen te worden.
Lees hier meer over de Challenge.