Kantoren

Werken in de jungle van Lissabon

In de Portugese hoofdstad is een nieuw co-working concept geopend waarbij je je bijna letterlijk in een jungle begeeft – met meer dan 1.000 planten.

Het co-working concept, Second Home, heeft ook al locaties in Londen. Het betreft een creatieve werkplek, culturele hotspot en wil diverse sectoren, disciplines en sociale ondernemingen samenbrengen. Er is plek voor 250 leden om te werken en te netwerken. De locatie is een oude gerenoveerde markthal, waarbij de beneden verdieping een foodhall huisvest met de co-working plek erboven.

In het interieur is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettige werkomgeving. In een eerbetoon aan het Portugese platteland is een typerend kleurenpalet gebruikt, in combinatie met veel groen en planten. Deze planten hebben tal van functies; ze fungeren als muren, geluidsbarrières en dragen bij aan een creatieve werksfeer. Ook reinigen ze de lucht en bestrijden ze stof. De ontwerpers hebben lokaal gevonden vintage meubels geïntegreerd in het interieur en speelse vormen geven de plek een huiselijk gevoel.

De gehele ruimte is ook nog eens zeer duurzaam, met LED-verlichting en geavanceerde warmte/koel-systemen. De plek is 24 uur per dag open, heeft naast de gemeenschappelijke ruimtes ook vier private kamers, een café, bibliotheek en zelfs een surf-bus die leden naar het strand brengt na een zware werkdag. ’s Avonds worden verschillende culturele evenementen georganiseerd, met film, muziek of presentaties.