Kantoren

Werk jij al staand? Drie meubels voor een gezondere werkplek

Mensen met zittende beroepen hebben meer last van hart- en vaatziekten dan mensen met actieve beroepen. Door een paar uur per dag staand te werken verbetert je bloedcirculatie en verhoogt je productiviteit. Het enige wat nodig is om kantoorwerk staand te doen is een hoger bureau. Hier zijn drie nieuwe kantoormeubelen die jouw werkomgeving gezonder kunnen maken.

BEKANT

Voor een bureau om staand te werken hoef je niet meer langs bij een dure designwinkel, maar kun  je gewoon terecht bij IKEA. De vernieuwde bureauserie BEKANT is met een druk op de knop in hoogte verstelbaar. Zo kan gedurende de werkdag makkelijk afgewisseld worden tussen staand en zittend werken. Een stekkerblok verwerkt in het tafelblad zorgt ervoor dat snoeren niet in de war raken als de tafel wordt versteld.

Counterpoise

Ontwerpster Valériane Lazard heeft voor haar afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven een stoel ontwikkeld om een gezondere werkhouding te bevorderen bij mensen met zittende beroepen. Deze stoel, Counterpoise, werd afgelopen maand gepresenteerd op de Dutch Design Week. Counterpoise is meer een steun om tegen te leunen dan een stoel om op te zitten. Hierdoor wordt een actieve houding gestimuleerd. Deze strak ontworpen stoel wordt in balans gehouden door een steen die functioneert als tegengewicht.

“Een paar uur per dag staand te werken verbetert je bloedcirculatie en verhoogt je productiviteit.”

StaandWerken-2

Beeld Lisa Klappe

StorkStand

Ben je een flexwerker die van werkplek naar werkplek gaat? Dan biedt StorkStand een uitkomst. Deze opvouwbare uitvinding maakt van elke bureaustoel een bureau om staand aan te werken. Het werkblad is stevig en geeft genoeg ruimte om je laptop op kwijt te kunnen en de hoek van het werkblad is verstelbaar. Opgevouwen kun je de StorkStand makkelijk opbergen of onder je arm meenemen.

StaandWerken-1