Healthy Urban OfficeKantoren

Warmtebouw Utrecht winnaar Healthy Urban Office Challenge 2017

Warmtebouw Utrecht BV is tijdens de speciale slotbijeenkomst uitgeroepen tot winnaar van de Healthy Urban Office Challenge 2017. Daarmee is het gebouw van Warmtebouw Utrecht verkozen tot hét groene, gezonde en slimme voorbeeld voor de regio Utrecht.

Warmtebouw Utrecht, een technisch advies en -installatiebedrijf,  mag zich een jaar lang het meest inspirerende project noemen als het gaat om groene, gezonde en slimme kantoren. De prijs ter waarde van 20.000 euro bestaat uit een pakket met daarin producten en diensten die de winnaar helpen om verdere plannen en ambities te realiseren.

Juryrapport: ‘Een super voorbeeld’

Volgens juryvoorzitter Annemarie van Doorn (Dutch Green Building Council) is Warmtebouw Utrecht BV “een super voorbeeld dat energie en gezondheid bedrijfsbreed inzet en als MKB-bedrijf fors in haar eigen pand en in duurzame mobiliteit investeert”. Warmtebouw Utrecht heeft heeft groen, gezond en slim ondernemen stevig in haar beleid verankerd, met het eigen pand als voorbeeld. Het ziekteverzuim en het personeelsverloop liggen er onder het landelijke gemiddelde. Als het gaat om slimme en gezonde mobiliteit, zijn er fietsen en e-bikes beschikbaar en is een start gemaakt om het wagenpark 100% elektrisch te maken. Het heeft als ultieme droom om zonne-energieoverschotten te delen met het personeel door wagens tijdens werktijden op te laden en thuis te ontladen.

“Warmtebouw Utrecht zet energie en gezondheid bedrijfsbreed in en investeert fors is het eigen pand en duurzame mobiliteit.”

Warmtebouw past in het eigen kantoor onder andere LED-verlichting, warmteterugwinning en zonnepanelen toe. De ambitie is om de BREEAM-score van het pand verder te verbeteren (nu heeft het een Very Good-certificaat) en een warmte-koudeopslag te realiseren, om uiteindelijk in 2020 energieneutraal en CO2 neutraal te zijn. Ook wil het graag samenwerken met andere bedrijven in de directe omgeving op het gebied van energiegebruik. Warmtebouw Utrecht is een voorbeeld voor samenwerking tussen verschillende MKB-bedrijven.

Grote belangstelling HUOC

Met de Healthy Urban Office Challenge is aangetoond dat groene, gezonde en slimme gebouwen grote belangstelling genieten. Uiteindelijk kende de verkiezing 32 inzendingen en kon het rekenen op circa 7.000 publieksstemmen. De Healthy Urban Office Challenge krijgt in 2018 een vervolg, waarbij Warmtebouw Utrecht zal optreden als ambassadeur.

De Healthy Urban Office Challenge is een initiatief van Gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort, provincie Utrecht, Economic Board Utrecht en Stichting De Nieuwe Draai.