KantorenOmgeving

Waarom werken in de natuur? Hierom!

Met de komst van het nieuwe werken krijgen we steeds meer inspraak over de invulling van onze werkplekken. We willen ons tijdens het werken kunnen ontspannen, we willen de vrijheid hebben om ons door alles en iedereen te laten inspireren en wat we vooral willen is het afstappen van het standaard kantoor. Een mooie ontwikkeling hierin zijn werkplekken in de natuur.Vijf inspirerende voorbeelden waardoor je ook een kantoor in de natuur wilt!

5. Kantoor in het Spaanse bos

Selgas Cano

Architecten van het Spaanse Selgas Cano hebben hun kantoor midden in het bos nabij Madrid gevestigd. Het design in de vorm van een tunnel is voorzien van voldoende lichtinval en beschikt over een natuurlijk ventilatiesysteem dat frisse lucht toelaat. Door het natuurlijke licht en de omgeving kun je hier productief werken én tot rust komen.

4. Seats4Silence

Seats4Silence

Voor de echte flexwerker met een passie voor de natuur biedt Seats2Meet een speciale service aan: Seats4Silence. Seats4Silence is een platform dat naast de gebruikelijke flexwerkplekken ook een assortiment aan flexwerkplekken in de natuur aanbiedt: van rustgevende boerderijen net buiten de stad tot aan de Kantoorkaravaan op de Ceuvel.

De ideale werkplek is een plek in de natuur.

3. Een dobberend kantoor op de Thames

Airbnb Londen drijfhuis

Airbnb heeft een huis ontworpen waarin je kunt werken, wonen en recreëren. Misschien denk je: is dit zo bijzonder? Nou, toch wel. Het huis/kantoor drijft namelijk op de Thames in Londen! Deze werkplek bezorgt je gegarandeerd een mooi uitzicht en rustgevende werkomgeving. Bijkomstigheid is dat het ook een tuin heeft, zodat je buiten kunt werken bij mooi weer.

2. Baumraum’s boomhut

Baumraum

Architectenbureau Baumraum ontwerpt huizen en hotels die zich letterlijk in de natuur bevinden. De plekken dienen als luxe en moderne boomhutten. Of je nu in Duitsland, Oostenrijk of Amerika bent, door in een van de boomhutten te verblijven haal je het kind in je naar boven. Maar misschien nog wel interessanter is dat de boomhutten ook zeer goed dienst doen als kantoor, zodat je productief aan de slag kunt in de rustgevende natuur. De ultieme plek om eens van dat saaie kantoorpand af te stappen!

Een boomhut is de ultieme werkplek om eens af te stappen van dat saaie kantoorpand!

1. Tiny Office

Tiny Ofice

Een Deense ontwerper heeft een compleet flexibel en mobiel kantoor ontworpen dat letterlijk overal mee naar toe te nemen is. Tiny Office is een flexwerkplek die helemaal naar eigen behoren in te richten is. Het kantoor kan als een aanhanger achter de auto gespannen worden, om zo zelf te bepalen waar jij jouw kantoor heenrijdt. Wil je de ene dag inspiratie halen uit de grachten van Amsterdam en de andere dag uit de Utrechtse bossen? Alles is mogelijk met dit Tiny Office!