Kantoren

Vergaderen op de schommel

Niet iedereen houdt van vergaderen. Vaak wordt er urenlang gepraat over van alles en nog wat, en moet iedereen zijn zegje doen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat menigeen zijn concentratie verliest tijdens een vergadering.

Schommel-2

De Britse ontwerper Christopher Duffy heeft iets bedacht dat die saaie vergadering mogelijk nét iets leuker maakt. Zijn ‘Swing Table‘ is een twist op de traditionele vergadertafel: grijze gestoffeerde kantoorstoelen zijn vervangen door hippe, strakke design-schommels. De vergadertafels zijn ook echt te bestellen, variërend in grootte (vier tot twaalf personen) en in kleur. Extra bijzonder is dat er zelfs speciale outdoor-versies worden geleverd. Al schommelend in het zonnetje een vergadering leiden, dat klinkt toch best aantrekkelijk?

“De ‘Swing Table’ is een twist op de traditionele vergadertafel: grijze gestoffeerde kantoorstoelen zijn vervangen door hippe, strakke design-schommels.”

Schommel-3

Volgens Duffy zorgen de schommels ervoor dat werknemers zich open opstellen en een andere houding aannemen. Hij acht zijn ontwerp dan ook  uitermate geschikt voor informelere brainstormsessies. Dat schommels steeds vaker worden gebruikt op de werkvloer blijkt ook op het Eindhovense Strijp-S. Zowel binnen als buiten zijn verschillende schommels te vinden, die niet alleen de benodigde beweging bieden, maar ook het kind in de werknemer naar boven haalt. Kinderen hebben immers vaak de beste ideeën!