Van stenen naar mensen naar leven

Bouwen gaat niet over gebouwen. Bouwen gaat over leven. Over het creëren van plekken waar mensen zo optimaal mogelijk kunnen wonen, werken, leren, zorgen, recreëren, léven. De mens en zijn omgeving zijn met elkaar verbonden. De beleving van die verbintenis tussen de mens en zijn omgeving noemen wij leefbaarheid. Leefbaarheid is niet iets dat je er achteraf even bij bedenkt. Het is de basis, het fundament waarop gebouwen zijn gebouwd. En misschien hoeven we niet eens te bouwen, maar kunnen we hergebruiken, verbouwen, transformeren.

Als bouwregisseur kijkt draaijer+partners verder dan het gebouw alleen. Wij verleggen het perspectief van stenen naar mensen en naar leven. Zo verwezenlijken wij inspirerende, uitnodigende omgevingen die energie geven. Door mensen centraal te stellen, stellen wij hen in staat het beste uit zichzelf te halen. Wij ondersteunen hen daarin door het beste uit gebouwen en gebieden te halen.

Als een gebouw af is komt het pas tot leven. Juist in die fase blijven wij betrokken, door naar de lange termijn te kijken en nazorg te leveren. Om het gebouw en de mensen daarin draaiende te houden.

Betere gebouwen leiden echt tot betere prestaties. In klaslokalen en kantoren met frisse lucht kunnen mensen zich beter concentreren, maken ze minder fouten en zijn ze minder vaak ziek. In het Henry Ford-ziekenhuis in Michigan (VS), dat aanvoelt als een luxe resort, genezen mensen sneller.