Healthy Urban OfficeKantoren

Verkiezing: Healthy Urban Office Challenge

In samenwerking met gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort, Economic Board Utrecht en provincie Utrecht organiseert de nieuwe draai de Healthy Urban Office Challenge.

Er is gestemd!

[yop_poll id=”1″]

Er kon tot en met dinsdag 16 mei gestemd worden. Inmiddels is stemmen niet meer mogelijk. Op woensdag 24 mei wordt in de Pyth (Utrecht) tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Healthy Urban Office Challenge bekendgemaakt. Wethouder Lot van Hooijdonk (gemeente Utrecht) zal de prijs, ter waarde van €20.000, aan de winnaar uitreiken. Meer informatie over en aanmelden voor deze bijeenkomst vindt u hier.

Hoofdkantoor De Volksbank, Utrecht

De Volksbank (o.a. SNS en ASN Bank) wil van het hoofdkantoor in Utrecht een duurzaam, circulair kantoor maken met aandacht voor medewerkers én voor de directe omgeving. Minder gebruiken, langer gebruiken en hergebruiken. Groen, duurzame energie en medewerkersgezondheid staan hoog in het vaandel.

Lees hier meer over de Volksbank.

Rijkskantoor De Knoop, Utrecht

Naast het rijkskantoor De Knoop komt het circulaire paviljoen The Green House dat volledig circulair wordt opgetrokken, met gebruikte materialen en meubilair. Het wordt publiek toegankelijk en bestaat uit horeca, een vergadercentrum en een urban farm. Na 15 jaar wordt het paviljoen gedemonteerd om te worden hergebruikt of gerecycled.

Lees hier meer over Rijkskantoor De Knoop.

Hoofdkantoor a.s.r., Utrecht

Het hoofdkantoor van verzekeraar a.s.r. staat bekend als duurzaam en gezond en heeft al redelijk wat bereikt, zoals een BREAAM Excellent-certificering en auto’s op zonne-energie. Toch laat het nog de ambitie zien om te verbeteren, onder meer op het gebied van gezondheid en slimme technologie.

Lees hier meer over het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht.

MeetINoffice, Woerden

MeetINoffice laat zien dat je van een lelijk gebouw dat al zes jaar leegstond, een inspirerende plek kunt maken. Bij de verbouwing zijn veel materialen hergebruikt, is het pand verduurzaamd en is er een moestuin op het dak aangelegd. De volgende stap: zelfvoorzienend worden, ook voor de omgeving.

Lees hier meer over het MeetINoffice.

Utrecht Community, Utrecht

Van een monumentale treinloods heeft de stichting UCo een 1.800 vierkante meter grote werkplek gemaakt voor duurzame ondernemers. Het is energieneutraal en de ambitie is om het ook waterneutraal en afvalloos te maken.

Lees hier meer over Utrecht Community.

Nieuwe Vaart, Utrecht

Bouwinvest heeft als eigenaar van kantoorpand de Nieuwe Vaart al aardig wat stappen gemaakt met het gebouw: groene daken, zonnepanelen, en catering door The Colour Kitchen – een organisatie die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt helpt. Ook heeft het het concept ‘Caring is Sharing’ ingevoerd. Bouwinvest wil deze duurzame ontwikkelingen in meer van haar panden toepassen.

Lees hier meer over de Nieuwe Vaart.

Secoya Campus, Utrecht

Secoya, een bedrijvencampus die bestaat uit vijf gebouwen met diverse huurders, heeft als motto ‘The Living Building’. Natuur en duurzaamheid zijn belangrijk. Toekomstplannen zijn er ook: er moet een groen ontmoetingsplein komen tussen de gebouwen en het afvalmanagement kan slimmer en verantwoorder.

Lees hier meer over de Secoya Campus.

Warmtebouw, Utrecht

Warmtebouw past al LED-verlichting, warmteterugwinning en zonnepanelen toe. Fietsen en water drinken worden gestimuleerd. Het plan is om de BREAAM-score (nu: Very Good) te verbeteren en een warmte-koudeopslag te realiseren. Ook wil het duurzame samenwerking met de omgeving stimuleren.

Lees hier meer over Warmtebouw.

INNAX, Veenendaal

Bijzonder aan INNAX is dat het als huurder van een kantoorpand uit de jaren ’90 mede dankzij hen het pand van energielabel C naar A is gegaan. Maar het wil verder, en geeft daarmee een signaal: ga in gesprek met de eigenaar van je kantoor om dit groener, gezonder en slimmer te maken.

Lees hier meer over INNAX in Veenendaal.

Over Morgen, Amersfoort

Over Morgen, een adviesbureau voor duurzame leefomgevingen, werkt mee aan de herbestemming en verduurzaming van industrieel erfgoed door het eigen kantoor zo veel mogelijk met hergebruikt meubilair in te richten, met lokale partners samen te werken en duurzame materialen te gebruiken.

Lees hier meer over Over Morgen in Amersfoort.

Er kon tot en met dinsdag 16 mei gestemd worden. Inmiddels is stemmen niet meer mogelijk. Op woensdag 24 mei wordt in de Pyth (Utrecht) tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Healthy Urban Office Challenge bekendgemaakt. Wethouder Lot van Hooijdonk (gemeente Utrecht) zal de prijs, ter waarde van €20.000, aan de winnaar uitreiken. Meer informatie over en aanmelden voor deze bijeenkomst vindt u hier.