Kantoren

Rise London: de bank als co-working space

Ook in andere landen sluiten steeds meer bankfilialen onder druk van de opkomende digitalisering van het bankieren. De rol van de bank verandert en dus ook de rol van het bankgebouw. Zo berichtte Nudge dat het Britse In Barclays daarom in Londen een inspirerende nieuwe richting is ingeslagen. In plaats van een gesloten bankgebouw ontwikkelde de Engelse bank een open en gastvrij ‘start-up-centrum’.

Rise London is een co-working space waar zzp’ers en start-ups werken, vergaderen en gasten ontvangen met een goede kop koffie.

RiseLondon-1

Rise London is een nieuwe ‘co-working space’ in het hart van Whitechapel in Londen. In een getransformeerd historisch pand kunnen zzp’ers, freelancers en start-ups werken, vergaderen en gasten ontvangen met een goede kop koffie. Daarnaast biedt Barclays er via de Barclays Accelerator financiële diensten aan, waardoor ondernemers die er werken optimale kansen worden geboden om zakelijk succesvol te zijn en te kunnen groeien. Hiermee neemt de bank een nieuwe positie in tussen de lokale ondernemers en wordt de bank een hub voor nieuw ondernemerschap.