KantorenPharos

Physee: een stabiel binnenklimaat door slimme zonnewering

Physee verandert gebouwen in gezonde en energieneutrale ecosystemen. Ze installeerden het innovatieve en prijswinnende concept SmartSkin in Pharos.

Een tweede huid

Ja, zelfs de ramen in Pharos zorgen voor energiebesparing. Het hele gebouw is voorzien van een ‘tweede huid’ van onzichtbare micropanelen. Deze SmartSkin is geïntegreerd in de ramen en bepaalt hoeveel licht, zon en dus warmte doorgelaten wordt. Zo wordt in de winter energie bespaart door minder te verwarmen en in de zomer door minder koelen.

Physee, Delft, The Netherlands

Alsmaar slimmer

De SmartSkin-panelen bevatten sensoren die data verzamelen over het werkklimaat in het gebouw. Op basis daarvan wordt meer of minder licht, straling en warmte toegelaten door de ingebouwde zonwering. De SmartSkin onthoudt de wensen van de gebruikers en voorspelt zo wat een comfortabel en stabiel binnenklimaat is.

Slim en zelfregulerend

De SmartSkin technologie reduceert de energieconsumptie tot wel 30% terwijl het de werkomgeving comfortabeler maakt. De micropanelen van Physee wekken zelf de energie op om de in het raam ingebouwde zonwering te bedienen. Daarnaast leveren ze energie voor het opladen van telefoons en laptops. Dat scheelt stroomverbruik en de installatie van onnodige stroompunten.