BewegenDe Paarse Camera

Op de tribune bij de lokale voetbalclub (Winterswijk)

De Paarse Camera neemt de lezer mee op een virtuele tour door een interessant of opvallend gebouw. Ervaar een gebouw eens met een andere blik, en bekijk het door de ogen van de gebruiker. Met behulp van de Paarse Camera laat hij/zij de hoogtepunten, maar ook de negatieve aspecten van een uitgekozen gebouw zien.

FC Winterswijk is in 2013 ontstaan uit een fusie van drie Winterswijkse voetbalverenigingen, namelijk WVC, SKVW en voetbalvereniging Winterswijk. Door de fusie is de voetbalvereniging met zo’n 1.500 leden een club van formaat. Dit vraagt om een geschikte accommodatie met genoeg capaciteit.  Tussen 2010 – 2013 is Sportpark Jaspers, thuisbasis van FC Winterswijk, volledig vernieuwd. De club kent zeven velden, een ruime kantine, een businessruimte, en een grote tribune. Het clubhuis werd in 2014 genomineerd voor de Gouden Piramide: een prijs die ieder jaar door de Rijksoverheid wordt uitgereikt aan een ‘inspirerend en vernieuwd project’ op het gebied van architectuur en ruimtelijke ordening. Robert Berenschot nam de Paarse Camera mee.

FCWinterswijk-1

Robert Berenschot

“Mijn favoriete plek? Dat is natuurlijk de kleedkamer, daar waar voetbalhumor de dienst uitmaakt!”

FCWinterswijk-2

Is de accommodatie gemakkelijk te bereiken?
“Ja, de ligging aan de rand van Winterswijk zorgt voor een prima bereikbaarheid. Parkeerplek zat ook! Wel zou een bordje bij deze rotonde vlakbij het complex handig zijn.”

FCWinterswijk-3

Hoe ben je ontvangen toen je binnenkwam?
“Op de vroege zondagmorgen heeft de een het wat moeilijker dan de ander, maar als je zo’n gebouw als dit binnenloopt beïnvloedt dat je stemming natuurlijk meteen positief.”

FCWinterswijk-4

Wat vind je echt mooi in het complex en het gebouw?
“Eigenlijk klopt alles aan dit gebouw, deze business ruimte is helaas niet voor iedereen toegankelijk, ze missen dus wel wat!”

FCWinterswijk-5

Wat is je favoriete plek om te zijn?
“Dat is natuurlijk de kleedkamer, daar waar de voetbalhumor de dienst uitmaakt!”

FCWinterswijk-6

Wat stoort je?
“Het ontbreken van leuningen op de trap van de tribune heeft al voor diverse valpartijen gezorgd, aanpassen dus!”

FCWinterswijk-7

Wat vind je van de kleuren van het gebouw?
“Het consequente gebruik van de clubkleuren goud en met name zwart zorgen voor een chique, warme uitstraling.”

FCWinterswijk-8

Wat vind je de fijnste plek om te verblijven?
“Op een heerlijke lente- of nazomerdag na de wedstrijd napraten op het zonovergoten terras naast de kantine met zicht op het hoofdveld; veel blijer kun je mij niet maken.”

FCWinterswijk-9

Wat kan je hier eten en drinken?
“Een prima kantine-assortiment, tenminste, als ie geopend is..”

FCWinterswijk-10

Waar staan de ‘coole’ gasten?
“In deze voetbalkantine staan de coole gasten niet, maar zitten ze aan lange tafels en leggen ze samen geld in voor een paar lekkere coole drankjes.”

FCWinterswijk-11

Doet de accommodatie iets met je stemming?
“De prachtige, grote tribune zorgt voor een waanzinnig strijdtoneel bij drukke wedstrijden van het eerste. Eerste divisie-waardig!”

FCWinterswijk-12

Vind je het schoon?
“Ja, absoluut, al blijken voetballers met name op zondagmorgen niet alleen moeite te hebben met het mikken in de goal, maar ook met het mikken op de toiletten..”

FCWinterswijk-13

Waar ben je liever niet in de accommodatie?
“Op zondagmorgen ben ik liever niet op het toilet en vergaderen bij een voetbalclub doe ik het liefst zo min mogelijk. Niet lullen, maar voetballen!”

FCWinterswijk-14

Wat vind je van het uitzicht?
“Het uitzicht vanuit de kantine is ideaal met zicht op het hoofdveld, waarbij het LED scorebord je helpt de stand in de gaten te houden.”

FCWinterswijk-15

Hoe vind je dat het gebouw in de omgeving past?
“Perfect! Het is aan de groene rand van Winterswijk, de bomen en het groen zorgen voor de rust die het gebouw nodig heeft om er prachtig uitgelicht te worden.”

FCWinterswijk-16

Heb je nog een advies voor de beheerder?
“Jazeker: een hek plaatsen voor deze steile trap op het terras, zodat kinderen er veilig(er) kunnen spelen. Je moet nu op het terras net zo alert blijven als op het veld, en dat is natuurlijk niet de bedoeling..”