CultuurDe Paarse Camera

Op de koffie bij Coffeecompany (Utrecht)

De Paarse Camera neemt de lezer mee op een virtuele tour door een interessant of opvallend gebouw. Ervaar een gebouw eens met een andere blik, en bekijk het door de ogen van de gebruiker. Met behulp van de Paarse Camera laat hij/zij de hoogtepunten, maar ook de negatieve aspecten van een uitgekozen gebouw zien.

Er wordt tegenwoordig ontzettend veel geschreven over de ‘veryupping’ van steden waarbij de nieuwe middenklasse meer en meer stadscentra overneemt. Er is bijna geen beter voorbeeld van dit verschijnsel dan alle ‘hippe koffietentjes’ die openen. De Coffeecompany is een van de grootste ketens in Nederland, met vestigingen in onder andere Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Nu men zoveel tijd doorbrengt in deze koffietentjes, wordt het hoog tijd eens te laten zien hoe de gebruiker deze hotspots ervaart. De Paarse Camera ging op pad, en genoot van een goede dosis ‘zwart goud’ bij de Coffeecompany aan de Utrechtse Vismarkt.

IMG_0318IMG_0322

Is het gebouw makkelijk te bereiken?
“Ja! Althans, te voet. De Coffeecompany zit midden in centrum van Utrecht, aan de Oude Gracht.”

IMG_0308

Wat vind je echt mooi in het gebouw?
“De eerste verdieping is een open ruimte. Een soort L-vormig balkon ten opzichte van de begane grond. Dit ziet er erg mooi uit!”

IMG_0304

Wat stoort je?
“De temperatuur in het pand. Die is echt veel te hoog. Het is erg warm. Met name op de eerste etage. Alle warmte stijgt hiernaartoe.”

IMG_0316 IMG_0315

Wat vind/lijkt je de fijnste plek om te werken?
“De lange houten tafel, bij binnenkomst. Als je wilt werken zit je hier het best. De rest van het café is ingericht met mooie leren loungestoelen. Hier zak je een beetje in weg. Desondanks heerlijk als je van je kopje koffie wilt genieten.”

IMG_0305

Wat kan je hier eten en drinken?
“Koffie, of course. Je hebt hier veel keuze in. Daarnaast kun je thee krijgen. Verder hebben ze tosti’s en meerdere taartjes.”

IMG_0314 IMG_0306

Waar vind je interessante of leuke mensen?
“Het café zit vol met mensen die aan het werk zijn op, voornamelijk, hun Apple laptop.”

IMG_0321 IMG_0320

Hoe vind je dat het gebouw in de omgeving past?
“Goed. Zelfs iets mooier dan de gebouwen die ernaast staan.”