Living Off Grid: ronddobberen op een luxe woonboot

In de meeste gevallen gaan de woningen in deze rubriek ‘back to basics’, met boomhutten in de Canadese bossen en shelters verstopt tussen de bergen in the middle of nowhere. Zo nu en dan is er echter ook ruimte voor net wat meer luxe.

Woonboot-2 Woonboot-3 Woonboot-1

Architecten van het Portugese Friday ontwierpen een fantastische woonboot die je gegarandeerd altijd het mooiste uitzicht zal bezorgen. Het drijvende huis is zo eenvoudig te verplaatsen dat je er overal mee naartoe kunt varen, en dus praktisch overal kunt wonen: alles wat je hoeft te doen is de twee kleine motoren een flinke draai te geven! Wat deze woonboot verder zo bijzonder maakt, is het energiezuinige karakter: wanneer hij opgeladen is, kan hij zeven dagen ronddobberen en bewoners voorzien van stroom. Ideaal! Daarnaast kenmerkt het zich door een verantwoorde materiaalkeuze.

Woonboot-4 Woonboot-5 Woonboot-6

Door het energiezuinige karakter kan de woonboot wanneer opgeladen zeven dagen ronddobberen en de bewoners voorzien van stroom.

De woonboot is leverbaar in een variabel woonoppervlak, met 0 tot 3 slaapkamers. Daarnaast is er ruimte voor een open haard, wijnkelder en dakterras. Aangezien hij de stabiliteit heeft van een ‘gewone’ woonboot hoeven ook mensen zonder zeemansbenen niet bang te zijn dat dit niks voor hen is. Dus, mocht het je wat lijken.. sail away!