Omgeving

Leefbaarheid op een onverwachte plek: een bunker als vakantiehuis

Lekker genieten van je vakantie doe je meestal niet ondergronds tussen metersdikke muren van gewapend beton. Dit klinkt ook niet erg gezellig, maar deze bunker in Vuren is omgebouwd tot een verrassend leuk vakantiehuisje.

“Met de bunker wil een Belgische verzekeringsmaatschappij laten zien dat zij de mogelijkheid bieden het gezin van hun klanten optimaal te beschermen.”

Bunker-0 Bunker-2 Bunker-1

De bunker uit de Tweede Wereldoorlog werd als reclamestunt omgebouwd door reclamebureau Famous. Met deze actie wil een Belgische verzekeringsmaatschappij laten zien dat ze de mogelijkheid bieden het gezin van hun klanten optimaal te beschermen. Bij de verbouwing van de vervallen, ondergrondse bunker is gekozen voor een strakke afwerking met van glas, hout en staal. Om vier personen onderdak te bieden moest creatief worden omgegaan met de beperkte ruimte. De meubels hebben meerdere functies of kunnen worden ingeklapt als ze niet gebruikt worden. De houten vlonder naast de bunker heeft de zelfde afmetingen als het woonoppervlak in de bunker. Aan de afmetingen van dit terras is goed te zien hoeveel ruimte de muren eigenlijk innemen.