KantorenPharos

Koninklijke Ginkel Groep: een groene oase

Een werkplek is gezond wanneer werknemers zich vitaal en happy voelen. En men voelt zich pas écht happy in een groene omgeving. Daarom is Koninklijke Ginkel Groep al sinds 1903 op een missie om leef- en werkruimtes te vergroenen. Zo zijn ze ook aan de slag gegaan in Pharos, want groen is onmisbaar in een gezonde leefomgeving.

Groen, groener, groenst!

Pharos is voorzien van een compleet groenplan. Koninklijke Ginkel Groep verzorgt hier alles – van vormgeving en realisatie tot aan het onderhoud. Maar dat niet alleen, ook de buitenruimte is aangepakt. Het dak van Pharos is volledig vergroend en dat zorgt voor betere isolatie, berging van regenwater, versterking van de biodiversiteit, een groene oase om in te ontsnappen.

Groen is geen luxeproduct, het is een basisbehoefte.

20% minder vaak ziek

En dat toont de wetenschap aan. Zo ervaren mensen die werken in een groene ruimte met planten minder stress en melden ze zich gemiddeld 20% minder vaak ziek. Het rustgevende effect van planten heeft een enorm bevorderlijk effect voor creativiteit en productiviteit. Het kan de productiviteit op de werkvloer met wel 38% verhogen. En het belangrijkste is dat de gemoedstoestand op een werkplek met planten een stuk positiever is. Het zorgt voor een betere sfeer en minder piekergedrag.