Onderwijs

Koning Willem I College ‘meest ideale mbo-leeromgeving’

Tijdens de radio-uitzending van BNR Duurzaam op maandag 15 mei is het Koning Willem I College (KW1C) in Den Bosch uitgeroepen tot de meest ‘ideale mbo-leeromgeving voor nu en de toekomst‘. Ruim 2300 mensen brachten hun stem uit. Uiteindelijk koos de jury het Koning Willem 1 College als winnaar.

Koning Willem 1 College (Den Bosch)

Acht mbo-instellingen werden in het najaar van 2016 genomineerd. Na de openbare verkiezing en onderzoek en locatiebezoeken van een onafhankelijke jury kwam het Koning Willem 1 College in Den Bosch als winnaar uit de bus. Het Koning Willem I College is onderscheidend op verschillende energieopwekkende trends. Een paar mooie voorbeelden die naar voren kwamen in het juryrapport zijn:

Gezond: het binnenklimaat van elk gebouw en lokaal wordt gereguleerd + in de kantines staan gezonde producten meer in de spotlight en de ongezonde producten meer op de achtergrond;

Sociaal: elk jaar organiseert het KW1C een zogeheten Community week, waarin het zich een week lang inzet voor de maatschappij;

Slim: in het School voor de Toekomst gebouw werken medewerkers en studenten samen aan duurzaam onderwijs;

Energie: het KW1C doet mee aan het gemeentelijk energie-convenant ‘Bossche Energie Coalitie’ waarin verschillende grote partijen de ambitie hebben om in 2050 energieopwekkend te zijn.

Naast bovengenoemde factoren is het zeer bewonderenswaardig dat de instelling een oude kazerne getransformeerd heeft naar een gebouw dat goed en duurzaam onderwijs stimuleert.

Deltion College (Zwolle)

Het Deltion College in Zwolle werd uiteindelijk tweede in de verkiezing van meest ‘ideale mbo-leeromgeving’.

Wil je de bekendmaking terugluisteren? Klik hier voor de uitzending van BNR Duurzaam.