Kantoorinrichter Desko lanceert grondstoffenpaspoort voor kantoorinrichting

Kantoorinrichter Desko komt met een tool die voor elke werkplek inzichtelijk maakt hoe de inrichting ervoor staat,
wat het nog waard is en of het aan vervanging toe is. Deze ‘Waardescan met Grondstoffenpaspoort’ biedt een concrete oplossing om circulair, duurzaam en waardevol om te gaan met (kantoor)inrichting en is een uitstekende management tool voor de facilitair managers van grootschalige werklocaties.

In het systeem krijgt elk meubelstuk een uniek identificatienummer. Het rapport dat aan de scan is gekoppeld, geeft in het grondstoffenpaspoort voor de betreffende locaties inzicht in het merk van de meubels, de kwaliteit, geregistreerde gebruikssporen, huidige en vervangingswaarde, de waarde na refurbishing, en de CO2-voetafdruk bij afvoer.

desko-tool

Het meubilair wordt daarmee traceerbaar, waardoor onderhoud en inzet efficiënter kunnen. De tool geeft organisaties het inzicht dat ze nodig hebben om bij uitbreidingen, inkrimpen, verhuizingen of in het geval van kapot meubilair niet zomaar alles weg te hoeven gooien. Bedrijven kunnen zo borgen dat gebruikt of niet functionerend meubilair een nieuw leven krijgt.

Het meubilair wordt daarmee traceerbaar, waardoor onderhoud en inzet efficiënter kunnen.

De tool die op maandag 23 januari wordt gepresenteerd zorgt ervoor dat meubels versneld onderdeel van de circulaire economie worden, en dat bedrijven meer oog voor de bestaande inrichting krijgen. Vooral de toezegging om meubels een tweede of derde leven te bieden of zelfs een verbeterd leven te geven maakt dat de nieuwe draai dit initiatief tot energieopwekker van de maand januari heeft gekozen dit wordt bekend gemaakt in de BNR Duurzaam uitzending van maandag 9 januari.

Namens Desko mogen wij de ‘Waardescan met Grondstoffenpaspoort’ drie keer weggeven. Als u geïnteresseerd bent om deze tool voor uw organisatie uit te proberen. Kunt u ons een mail sturen.