KantorenPharos

Ionair: zo fris als de Alpen

Ionair zuivert vervuilde binnenlucht en zet deze om in gezonde lucht die net zo fris is als in de Zwitserse Alpen. Zo verandert Ionair, Pharos in een gezonde en veilige werkomgeving, ook in tijden van deze corona-pandemie.

De innovatie hangt in de lucht

Zee- en berglucht is frisser dan in de stad of het kantoor. Eén van de redenen is de hoge concentratie van ionen in de natuur die de verontreiniging in de lucht effectief afbreekt. Een muffe binnenlucht kan concentratieverlies en gezondheidsklachten veroorzaken. Daarom heeft Pharos Ionair ingebouwd in alle verdiepingen. Dit zorgt ervoor dat er overal geïoniseerde frisse lucht het gebouw in komt. Ionair geeft het zelfreinigende effect terug aan de lucht in gebouwen.

Een natuurlijk turbo voor gebouwen

In de bergen en aan zee kan de natuurlijke concentratie van ionen oplopen tot wel 8.000 ionen per kubieke centimeter. In kantoorruimtes ligt dit tussen de 20 en 50. Dagelijks adem je wel 20 kilo lucht in? Luchtkwaliteit heeft een belangrijke invloed op onze fysieke en mentale gezondheid. We brengen elke heel wat tijd per dag door op de kantoorvloer. Daarom schone lucht draagt daarom substantieel bij aan een goed werkklimaat en betere prestaties.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat Ionair zeer effectief is tegen corona virussen in de lucht

90% minder COVID-19 in de lucht

Ionair reduceert 70-90% van de micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en sporen en reduceert fijnstof met 40 tot 50%. Recent onderzoek van Fraunhofer heeft aangetoond dat Ionair zeer effectief is tegen corona virussen in de lucht met een effectiviteit tot boven de 90%.