Onderwijs

Hoe halen mbo-gebouwen het beste uit hun mensen?

Hoe halen mbo-gebouwen het beste uit hun mensen? De nieuwe draai organiseert op 22 maart de seminar ‘de ideale mbo-leeromgeving voor nu en de toekomst‘ voor allerlei betrokkenen uit het (mbo-)onderwijs.

Hoe kun je mbo-studenten goed voorbereiden op een dynamische arbeidsmarkt in een complexe samenleving? Hoe sluit je aan bij de belevingswereld van studenten en maak je het middelbaar beroepsonderwijs toekomstbestendig? Er zijn pagina’s over volgeschreven, onder meer door de MBO Raad in een manifest en door de Nationale Denktank in een rapport.

Een onderbelicht aspect in veel vernieuwingsplannen voor het onderwijs is de fysieke leer- en leefomgeving. De invloed van de omgeving op het gedrag, de prestaties en het welzijn van mensen is niet te onderschatten. Zijn de huidige mbo-gebouwen wel geschikt voor nieuwe onderwijsvormen? Hoe stimuleert de toekomstige mbo-omgeving samenwerking, ondernemerschap, individuele leerroutes, eigen verantwoordelijkheid, ontmoeting en een leven lang leren?

‘De ideale mbo-leeromgeving voor nu en de toekomst’

De nieuwe draai organiseert samen met betrokkenen uit het mbo een seminar dat een nieuw perspectief biedt op deze vraagstukken. Om mbo-bestuurders, -directeuren en -facility managers te helpen een leeromgeving te scheppen om studenten, docenten én de organisatie meer energie te geven. Dit vindt plaats op woensdag 22 maart (15.00 – 19.00) op het Deltion College (Zwolle) met onder meer architect Thomas Bögl en bestuurslid Ton Wennink van de Onderwijsgroep Noord.

Welke elementen maken de mbo-leeromgeving ideaal?

Voor een veel groter gedeelte dan menigeen vermoedt, zorgt de omgeving ervoor dat een organisatie en de mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. De impact daarvan is enorm en significant. Tijdens het seminar nemen we dit onder de loep.

We belichten een aansprekende kijk op de leeromgeving door betrokken visionairs, er is een paneldiscussie met bestuurders en directeuren, we bespreken energieopwekkende oplossingen voor elke mbo-omgeving en we presenteren de verkiezing ‘meest energieopwekkende mbo-gebouw van Nederland’, waarbij de best practices uit de top 8 genomineerde mbo-omgevingen aan bod komen. Daarnaast zijn er vier interactieve deelsessies, onder meer over hoe gezonde gebouwen leerprestaties kunnen beïnvloeden.

 

Op woensdag 22 maart organiseert de nieuwe draai de seminar ‘de ideale mbo-leeromgeving voor nu en de toekomst‘. Een inspirerende middag rondom de ideale onderwijsomgeving met onder meer Thomas Bögl (LIAG Architecten) en Ton Wennink (Onderwijsgroep Noord). Schrijf u nu in door een e-mail te sturen naar marco@denieuwedraai.nl en betaal slechts €159 (excl. BTW).