Kantoren

Het bankkantoor van morgen

Al eerder lieten we zien dat bankgebouwen niet enkel meer om geld draaien. Zo doet de DORV ook dienst als kruidenier, en is een gebouw van Barclays in Londen omgetoverd tot bruisende co-working space. In Gent opent binnenkort het ‘bankkantoor van morgen’.

De Belgische BNP Paribas Fortis bank opent binnenkort een nieuw gebouw in Gent dat is voorzien van de meest moderne technologieën. In het nieuwe kantoor staan gepersonaliseerde dienstverlening en persoonlijk contact centraal. In de Flagship (zo heet het kantoor officieel) staat een transparante, interactieve Innovation Wall. Deze LED-wand met touchscreens nodigt uit tot interactie. Bezoekers kunnen via diensten als ‘Financial Type Indicator’ en ‘Home On The Spot’ digitaal advies ontvangen.

Bankkantoor-1

Ook bezit het bankkantoor een ‘Phygital Lab’: dit is een ruimte met technologieën als 3D-printers en holocubes, waar bezoekers naar hartenlust kunnen experimenteren. Voor de jongeren zijn er onder meer een graffiti wall en allerlei coding-tools. Verder heeft de Flagship een ‘Innovation Library’: een digitale bibliotheek met praktische tools en methodes om te innoveren.

Bankkantoor-2

De Flagship van de Belgische BNP Paribas Fortis bank in Gent is de laatste ontwikkeling in de wereld van bankkantoren, waarbij sterk de nadruk is gelegd op moderne technologie en innovatie. Dit sluit naadloos aan bij een groeiende vraag naar digitale dienstverlening in het bankwezen.