Healthy Urban Office

Haal warmte uit de buitenlucht

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge, die kantoren uitdaagt en op weg helpt richting een groen, gezond en slim gebouw, presenteert de nieuwe draai duurzame oplossingen en energieopwekkende tools.

Nummer 11: OptiSolar PVT

OptiSolar PVT werkt met een zogeheten thermodule: dankzij een aluminium warmteprofiel haalt het warmte uit de buitenlucht, die vervolgens als warmte- en energiebron kan worden gebruikt. De vormgeving van de metalen platen, die op het dak of in de gevel gemonteerd kunnen worden, zorgt er voor dat lucht blijft stromen door de luchtkanalen en zo langzaam en egaal de ruimtes in een gebouw verwarmt. De omgevingslucht is een onuitputtelijke warmtebron en geeft een hoog rendement. Zo simpel kan energie besparen zijn.

Warmtebron

Als warmtebron dient het thermodule warmteprofiel dat speciaal ontwikkeld is om warmte aan de buitenlucht te onttrekken. In het warmteprofiel wordt warmte overgedragen aan de water-/antivriesoplossing. Deze wordt met een warmtepomp getransporteerd, om vervolgens de warmte op te waarderen naar een temperatuur waarmee een gebouw kan worden verwarmd.

Dankzij de speciale thermodule haalt OptiSolar PVT warmte uit de buitenlucht.

Veelzijdige inzetbaarheid

De thermodule van OptiSolar PVT is geschikt voor veel typen gebouwen: van ziekenhuizen tot scholen en van winkels tot kantoorgebouwen. Ook kan het dankzij het flexibele karakter op daken, maar ook op gevels worden geïnstalleerd. Zelfs kan er voor een bepaalde kleur worden gekozen. Een extra feature is dat er zonnepanelen op de OptiSolar PVT kunnen worden aangesloten: zo worden warmte en elektriciteit opgewekt. Door de speciale koeling kunnen de zonnepanelen 12% meer elektriciteit produceren. Deze combinatie zorgt ervoor dat het OptiSolar PVT systeem energie, warmte en elektriciteit oplevert en bedrijven tot duizenden euro’s kan besparen.

Speciaal voor de Healthy Urban Office Challenge stelt OptiSolar PVT een thermodule energieblok voor op het dak of de gevel (incl. aansluitadvies) ter waarde van €5.000,- beschikbaar voor de winnaar, om zo bij te dragen aan een gezond kantoorgebouw en -omgeving.

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge Utrecht presenteren we dit voorjaar een reeks inspirerende tools die elk kantoor kan helpen energieopwekkende omgevingen te worden.
Lees hier meer over de Challenge.