Healthy Urban Office

Goede vloer als fundering voor gezond kantoor

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge, die kantoren uitdaagt en op weg helpt richting een groen, gezond en slim gebouw, presenteert de nieuwe draai duurzame oplossingen en energieopwekkende tools.

Nummer 14: Desso

Wanneer men aan een gezond kantoor denkt, wordt vaak een element vergeten. Deze kan factoren als licht, lucht en geluid positief beïnvloeden en daarmee een grote impact hebben op de omgeving: de vloer.

Hoe kan een vloer je werkdag positief beïnvloeden? Kun je echt energieker en productiever worden van de juiste vloer? Ja, zo blijkt. Innovatieve tapijten kunnen ervoor zorgen dat je kantoor beter is afgestemd op jouw behoeften.

Lichtreflectie

Een heldere ruimte maakt je alerter en zorgt dat je je goed kunt concentreren. Tapijten die het licht extra goed reflecteren, zoals de collectie Light Reflection Master van Desso, dragen bij aan de productiviteit. Deze tapijten kunnen een ruimte tot 14 procent lichter maken. Bijkomend voordeel: hoe meer reflectie, hoe minder lampen er kunnen worden gebruikt – dat is duurzaam én kostenbesparend.

Gezuiverde lucht

Frisse, gezonde lucht voorkomt klachten als een droge keel en hoofdpijn en houdt je langer energiek. Door het vasthouden van stof zorgt tapijt ervoor dat je dit niet inademt. Er is speciaal tapijt met dunne garens die fijnstof uit de lucht filteren, en dikkere garens die het vasthouden tot de volgende stofzuigbeurt. Dit AirMaster-tapijt van Desso haalt vier keer meer fijnstof uit de lucht dan standaard tapijt en draagt daarmee bij aan een gezonder binnenklimaat.

Zacht geroezemoes

Een van de grootste ergernissen op kantoor is een slechte akoestiek. Galmende ruimtes leiden je af van je werk. Ook klachten als vermoeidheid, hoofdpijn en stress hebben vaak te maken met slechte akoestiek. Een vloer die geluid absorbeert kan zulke klachten voorkomen. Het SoundMaster-tapijt van Desso vermindert de impact van geluid met 20 tot 30 decibel – het verschil tussen het geluid van een stofzuiger (70-80dB) en dat van zacht geroezemoes van collega’s.

Speciaal voor de Healthy Urban Office Challenge biedt Desso een gratis vloerenscan aan, die resulteert in een advies hoe de vloer in samenspel met andere factoren kan leiden tot een gezondere kantooromgeving. Zo dragen ook de vloeren van Desso bij aan een gezond kantoorgebouw en -omgeving.

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge Utrecht presenteren we dit voorjaar een reeks inspirerende tools die elk kantoor kan helpen energieopwekkende omgevingen te worden.
Lees hier meer over de Challenge.