Flexibel, duurzaam, betaalbaar: wonen in de Heijmans ONE

Vind als jonge starter tegenwoordig nog maar eens een geschikte woning in een van de grote steden. In veel gevallen zorgt een gebrek aan ruimte, hoge woningprijzen, of de moordende concurrentie van mede-slachtoffers voor een haast onmogelijke opgave. Een lastige situatie, of is er toch licht aan het einde van de tunnel?

Heijmans-3

De Brabantse vastgoedontwikkelaar Heijmans kwam met het idee van de Heijmans ONE: een verplaatsbaar huis voor eenpersoonshuishoudens. Mede door hun flexibele karakter zijn deze prefab-woningen binnen een handomdraai te plaatsen op iedere denkbare locatie. Met een huurprijs van circa € 700 zijn de woningen ideaal voor wat Heijmans typeert als de Net-Niet generatie: goed-opgeleiden tussen de 25 en 35 jaar, eerste baan, alleenstaand, en de wereld aan hun voeten.

Heijmans-2

“De Heijmans ONE: een verplaatsbaar huis voor eenpersoonshuishoudens, dat mede door het  flexibele karakter eenvoudig te plaatsen is op iedere denkbare locatie.”

De eerste twee Heijmans ONE-woningen zijn inmiddels als proef in gebruik genomen op Zeeburgereiland in Amsterdam. Het circulaire gebruik zorgt in combinatie met het energiezuinige karakter van de woningen voor een interessante ontwikkeling. Flexibel wonen is zo niet alleen van waarde voor  de leefbaarheid van leegstaande gebieden, maar draagt mogelijk ook bij aan positieve ontwikkelingen in de woningmarkt. Een duurzame woontrend die ons in de toekomst mogelijk veel kan opleveren.