Finalisten SteenGoed Benutten Challenge bekend

De drie finalisten in de SteenGoed Benutten Challenge zijn bekend. De (dreigend) leegstaande gebouwen ondergaan de komende tijd een een transformatieproces dat er uiteindelijk voor moet zorgen dat nieuw leven in de panden wordt geblazen.

Nadat in een eerder stadium al een shortlist van tien kanshebbers werd gepresenteerd -geselecteerd uit een totaal van 45 aanmeldingen naar aanleiding de oproep van de SteenGoed Benutten Challenge begin dit jaar-, werd tijdens de StartUp Delta Summit bekend welke drie locaties tot finalisten werden verkozen. Dit zijn de volgende gebouwen:

Fliegerhorst (Teuge)

Fliegerhorst is een uniek terrein met meerdere grote gebouwen en veel buitenruimte, net buiten de bebouwde kom. Het voormalige MOB complex kent een rijke geschiedenis. De eigenaar, de bewoners en de gemeente hebben behoefte aan een duidelijk toekomstperspectief waarbij een nieuwe invulling en het herstel van de gebouwen de uitdaging is.

De Eendracht (Hoorn)

De Eendracht is een voormalige coöperatie gebouw en doet nu dienst als opslag, maar verdient een nieuwe invulling. Het heeft grote potentie voor een mooie bestemming. Deze locatie aan het Apeldoorns kanaal leent zich onder andere voor recreatieve functies.

Het Juvenaat (Zevenaar)

Het Juvenaat ligt op een schitterende plek als entree in het dorp Zevenaar. Voor een deel is dit gebouw (tijdelijk) in gebruik, maar een groot deel staat leeg. De woningcorporatie is met de gemeente op zoek naar een economisch rendabele invulling met behoud van de monumentale waarde.

Ideeën voor herbestemming

De komende tijd kunnen organisaties en particulieren met ideeën komen voor de herbestemming van de drie panden. Creatieve invullingen, aantrekkelijke businesscases, investeringsmiddelen of beschikbare ruimte – er is van alles denkbaar om bij te dragen aan de herbestemming van het vastgoed. Tot 2 juli zijn alle ideeën welkom!

Vervolgens wordt er voor ieder van de drie locaties een of meerdere ideeën gekozen, die door een speciaal team bestaande uit de initiator, een coach, de gemeente en de vastgoedeigenaar tot uitvoering wordt gebracht. Het resultaat? Een goede invulling voor leegstaande panden met als doel een mooier, economisch sterker en leefbaarder Gelderland.

Heb je een goed idee voor de herbestemming van een van de drie locaties? Meld deze dan hier aan. Het indienen van een idee kan tot 2 juli.