energiek

Minder instal­laties, minder onderhoud

Maak gebruik van slimme warmte- en koude-systemen in het gebouw om kostenbesparingen te realiseren

Onderhoudskosten van warmte-installaties in het gebouw zijn in verhouding vaak veel hoger dan de onderhoudskosten van het gebouw zelf. Minder installaties geven minder onderhoudskosten en dus een slimme besparing! Maar, hoe realiseer je met minder installaties alsnog een comfortabel binnenklimaat? Het antwoord is eenvoudig: door gebruik te maken van slimme warmte- en koude-systemen. Deze zorgen voor een maximale energieprestatie en creëren tegelijkertijd een comfortabel binnenklimaat als ook een aantrekkelijke kostenbesparing! Voorbeelden van deze slimme warmte- en koude-systemen zijn:

Phase Change Materials: implementeer materialen waarvan de faseverandering wordt gebruikt om warmte en kou vast te houden, resulterend in een gelijkmatige binnentemperatuur.

Betonkernactivering: zet de gebouwmassa actief in om ruimten te verwarmen en te koelen, met behulp van een zelfregelend, intern verwerkt leidingsysteem.

Warmtepomp: een buis op 1.5 meter diepte in de grond zorgt voor de aanvoer van lucht met een constante temperatuur en regelt de binnentemperatuur in het gebouw.