OmgevingZorg

Een speelparadijs voor jonge patiënten

Een ziekenhuis is een plek waar geen enkel kind veel tijd zou moeten doorbrengen. In veel gevallen zijn het plaatsen met een koude, steriele en saaie omgeving – alles behalve een fijne plek voor kinderen. Het Emma Kinderziekenhuis is echter een uitzondering: zij opende na een verbouwing van 7 jaar haar deuren, en is in die tijd omgetoverd tot een waar speelparadijs waar ieder ziek kind ‘graag’ is.

Emma gang

Een speelparadijs voor jonge patiënten

Onlangs presenteerde het Emma Kinderziekenhuis  speciaal voor haar jonge patiënten het nieuwe concept met onder andere kleurrijke muren, speelruimtes, een sportzaal, een theater en een bioscoop. Door de buitenwereld naar binnen te halen, creëren ze een geweldige leefomgeving voor de zieke kinderen. De kinderen kunnen hierdoor even vergeten dat ze in het ziekenhuis liggen en weer genieten van hun omgeving.

“Kinderen kunnen in deze omgeving even vergeten dat ze ziek zijn en zich weer kind voelen net als ieder ander kind.”

Emma spelen

Kinderen krijgen in het Emma Kinderziekenhuis de mogelijkheid om hun normale leven weer op te pakken. Ieder kind krijgt een eigen kamer met een ‘veilige helft’, waar ze geheel hun eigen ding kunnen doen. De andere helft is  speciaal ingericht met doktersspullen en -apparatuur. Verder kunnen ze in het ziekenhuis naar school gaan en hebben ze genoeg vrije tijd om te spelen en bezoek te ontvangen. In het restaurant is de mogelijkheid om heerlijk te eten met een geweldig  uitzicht over Amsterdam. Als bonus mogen ze iedere dag hun eigen menu samenstellen.

“Ieder kind krijgt een kamer met een ‘veilige helft’, waar ze geheel hun eigen ding kunnen doen.”

Kortom: het Emma Kinderziekenhuis is een plek waar ieder ander ziekenhuis een voorbeeld aan zou kunnen nemen. Iedere patiënt, jong of oud, verdient het om een prettige leefomgeving te hebben – waar dat ook moge zijn.

Emma voedingscar