Healthy Urban Office

Een ‘natuurlijke turbo’ voor zuivere lucht

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge, die kantoren uitdaagt en op weg helpt richting een groen, gezond en slim gebouw, presenteert de nieuwe draai duurzame oplossingen en energieopwekkende tools.

Nummer 10: Ionair

Ionair is een ‘natuurlijke turbo’ voor frisse lucht in je gebouw. Zoals ook de berglucht je verfrist en opwekt, zorgt dit ionisatiesysteem ervoor dat de lucht die je je gebouw binnenhaalt extra kwaliteit krijgt. Dit bespaart energie, en maakt het binnenklimaat van het gebouw gezonder. De ‘vervuilde’ zuurstof in het gebouw wordt geïoniseerd –gezuiverd- waardoor schone lucht ontstaat. Hierdoor creëert elk ventilatiesysteem een natuurlijke turbo.

Verlaag energieverbruik, verhoog productiviteit

Gevolg: een energiebesparing van 25% tot 50%, en: het laat mensen beter functioneren. Ionair werkt al samen met ziekenhuizen om de lucht op intensive cares van de hoogste luchtzuiverheid te voorzien. Dit kan bij elk gebouw, waaronder scholen en kantoren, om mensen zo beter te laten functioneren en een gezonde werkomgeving te creëren.

Speciaal voor de Healthy Urban Office Challenge stelt Ionair meerdere dingen gratis beschikbaar aan de winnaar: een locatiecheck voor de toepasbaarheid van het Ionair-luchtbehandelingskasten, een gratis besparingsscan en twee jaar lang monitoren t.b.v. het binnenklimaat. Zo  draagt ook Ionair bij aan een gezond kantoorgebouw en -omgeving.

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge Utrecht presenteren we dit voorjaar een reeks inspirerende tools die elk kantoor kan helpen energieopwekkende omgevingen te worden.
Lees hier meer over de Challenge.