Kantoren

Een kantoor en fitness-ruimte ineen

Het kantoor verandert. Begin deze week besteedden we al aandacht aan het ‘The End of Sitting‘ – een concept voor staand werken. Maar steeds meer bedrijven zien in dat ze hun werknemers meer moeten bieden dan een bureau en een draaistoel. Het speels-ingerichte kantoor van Google is een schoolvoorbeeld, en dat opent de weg voor een nieuwe manier van denken over de plek waarin mensen wordt gevraagd het maximale uit zichzelf te halen.

In Chicago heeft het Brooklyn Boulders een zogenaamde ‘hybrid collaborative environment’ ingericht. Dit is een flexwerkplek die gelijktijdig een werkplek en een fitness-ruimte is. Hiermee wordt niet alleen de werkprestaties gestimuleerd, maar zeker ook het werkplezier en de gezondheid.

FitnessKantoor-3 FitnessKantoor-4

Wat dit kantoor (als je het zo mag noemen) bijzonder maakt, is dat het werknemers in staat stelt om lichaam en geest tegelijkertijd te stimuleren. Naadloos passend in de trend van ‘happy and healthy work environment’, biedt Brooklyn Boulders naast de noodzakelijke onbeperkte koffie en snelle WiFi nét even iets extra’s. Gratis yoga-lessen, klimwanden, street art, en muziekkamers.

“Het kantoor wordt hiermee een ‘hybrid collaborative environment’: een omgeving die gelijktijdig een werkplek en een fitness-ruimte is.”

FitnessKantoor-1

Het concept van Brooklyn Boulders biedt mensen niet alleen de kans zich gelijktijdig fysiek en mentaal te ontwikkelen, er kan ook daadwerkelijk gewerkt worden. De beschikbare werkplekken variëren in houding, positie en vorm voor mensen die een zittende of staande houding de voorkeur geven. Verschillende grote bedrijven hebben al gebruik gemaakt van Brooklyn Boulders om werken, spelen en ontspanning te combineren.