Omgeving

Een gezond gebouw dankzij Qwik-it

Of het nu een verzorgingstehuis, school, stadhuis of kantoorgebouw is: in 70% van de gebouwen wordt het binnenklimaat als niet gezond ervaren. Daar moet iets aan gedaan worden. En dat kan!

Een gebouw met een slecht binnenklimaat leidt tot mindere productiviteit en ongezondere werknemers. Een gezonde werkplek levert al gauw 5% tot 10% productiviteitswinst op. Maar hoe verander je een slecht binnenklimaat nu in een gezonde werkplek? De heren van QwikSense hebben daar nu een oplossing op gevonden: de Qwik-it.

Een gezonde werkplek levert al gauw 5% tot 10% productiviteitswinst op.

Meten in drie stappen

Met de Qwik-it wordt er in drie eenvoudige stappen gemeten hoe gezond en leefbaar een gebouw is, waar er kosten bespaard kunnen worden en welk potentieel er is voor verbetering. De drie stappen van de Qwik-it zijn de volgende:

Stap 1: Scan van de situatie en plaatsen van sensoren.
Stap 2: Monitoring en uitlezen van de resultaten.
Stap 3: Analyse resultaten, in kaart brengen verbeterpotentie.

De Qwik-it meet onder andere de temperatuur, luchtvochtigheid en de CO2-waarde in de werkplek, maar ook de bezettingsgraad ervan: waar zijn op welk moment mensen aanwezig? Al deze data geeft inzicht in de kwaliteit en de ‘gezondheid’ van de werkomgeving.

Meten is weten, en verbeteren!

Dankzij de metingen brengt de Qwik-it binnen een maand de kwaliteit van de werkomgeving in kaart, en laat het daarmee zien hoe uw gebouw presteert. Vervolgens wordt advies uitgebracht hoe de leefbaarheid en gezondheid van het gebouw kan worden verbeterd, en waar winst valt te halen. Wilt u ook weten waar kansen in uw gebouw liggen? Neem dan contact op met QwikSense en maak een afspraak.