Healthy Urban Office

Desko: circulaire kantoorinrichting heeft de toekomst

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge, die kantoren uitdaagt en op weg helpt richting een groen, gezond en slim gebouw, presenteert de nieuwe draai duurzame oplossingen en energieopwekkende tools.

Nummer 6: Desko

Het inrichten van een kantoor kan veel goedkoper, slimmer en duurzamer. Desko, kantoorinrichters van de toekomst, richt zich daarom op circulaire kantoorinrichting.

Desko gelooft in een visie van circulaire kantoorinrichting. Dat wil zeggen: hergebruikt en refurbished. De ‘kantoorinrichter’ van de toekomst biedt zowel nieuw design kantoorinrichting als ook scherpgeprijste tweedehands kantoormeubilair, allen met een duurzaam en/of circulair karakter.

Circulaire inrichting

Een circulaire kantoorinrichting staat bij Desko hoog in het vaandel en is een van de belangrijkste uitgangspunten. De snelle waardedaling en afschrijving van meubilair is voor hen juist een reden tot een grotere bewustwording en duurzamer gebruik van kantoormeubilair.

Een circulaire kantoorinrichting van Desko bespaart tot 40% aan emissies en 27% aan kosten.

Wat is nu precies ‘circulair inrichten’ volgens Desko? Een voorbeeld: men koopt geen lampen, maar betaalt voor lichturen. Of: men neemt geen energie af, maar een verwarmde omgeving. Er wordt dus eigenlijk betaald voor gebruik, en niet voor bezit. Ook wanneer bepaalde werkplekken of meubilair niet actief worden gebruikt, gaan ze terug naar Desko en krijgen ze een nieuw leven.

Waardescan en Totaal Interieurplan

Desko maakt gebruik van een speciale waardescan: deze brengt de huidige waarde van de kantoorinrichting in kaart en laat daarmee direct de mogelijkheden van maximaal hergebruik zien. Hoe kan er worden verkocht en ingekocht worden zodat de kantoorinrichting op duurzame wijze plaatsvindt?

Een andere tool waar Desko gebruik van maakt is het Totaal Interieurplan: een gezamenlijk opgesteld totaalplan dat u vooraf, tijdens en na afloop van de inrichting van het kantoor inzicht en overzicht geeft in de kosten, waarde, kwaliteit en duurzaamheid van het meubilair en de werkplek.

Wat levert een circulair kantoor op?

Op basis van zo’n 150 circulaire projecten over de laatste drie jaar heeft Desko berekend dat een circulair kantoor veel winst oplevert, voor organisatie en omgeving. Gemiddeld bespaart het 40% op milieubelasting en emissies, 27% op de kosten en 62% aan CO2-uitstoot. Circulaire kantoorinrichting is een duurzame en waardevolle investering die bijdraagt aan een healthy office!

Speciaal voor de Healthy Urban Office Challenge stelt Desko kantoorinrichting ter waarde van €1.500,- en een een circulaire waardescan (á €1.000,-) beschikbaar aan de winnaar, om zo bij te dragen aan een gezond kantoorgebouw en -omgeving.

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge Utrecht presenteren we dit voorjaar een reeks inspirerende tools die elk kantoor kan helpen energieopwekkende omgevingen te worden.
Lees hier meer over de Challenge.