Healthy Urban Office

De zonnecellen van Solarix leveren energie

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge, die kantoren uitdaagt en op weg helpt richting een groen, gezond en slim gebouw, presenteert de nieuwe draai duurzame oplossingen en energieopwekkende tools.

Nummer 8: Studio Solarix

De gebouwde omgeving heeft zoveel ruimte en potentie om middels zonnepanelen op gevels en daken energie op te vangen en te reproduceren om gebouwen te verwarmen en verlichten. Om deze mogelijkheid net een extra stimulans te geven, is ook esthetiek een waardevol onderdeel.

Energietransitie en architectuur in één

De zonnecellen van Studio Solarix kunnen als mooie, op maat gemaakte design gevelelementen worden ingezet. Zo worden potentiële gebruikers verleidt om te kiezen tot het gebruik van zonne-energie: het levert niet alleen duurzame energie aan het gebouw, het ziet er ook nog eens mooi uit. De energietransitie en architectuur worden zo op slimme wijze samengevoegd.

De zonnecellen van Solarix zijn een aantrekkelijke combinatie van energietransitie en design.

De zonnecel van Solarix is geïnspireerd door de fotosynthese in de natuur, waarbij de huid een grote energiebron is. Het kent een basis van C2C-composiet met een geïntegreerd glaspaneel voorzien van zonnecellen. De tegel is aanpasbaar kleur en textuur, maar ook in afmetingen, waardoor je een volledig op maakt gemaakt product hebt.

Overdag wekken de panelen energie op en ’s nachts zorgen ze voor de verlichting van het gebouw. Het plan sluit aan bij de ontwikkeling die door Elon Musk (Tesla) in gang werd gezet die zonnepanelen op de markt gaat brengen in de vorm van dakpannen.

Naast dat de zonnetegels energie genereren, geeft het mooie design van Solarix ook energie aan mensen.

Naast dat de zonnecellen energie opwekken en er mooi uit zien hebben ze ook andere effecten. Het geeft lichtere gevels, kan worden gebruikt als communicatiemiddel (de led-verlichting is instelbaar qua kleur en intensiteit en het gebouw gaat mee met de seizoenen) en het biedt een plug-and-playsystem waardoor het eenvoudig toepasbaar is op gerenoveerde gebouwen.

Wat levert het op?

Er is op verschillende vakken winst te behalen met de zonnecellen van Studio Solarix. Het geeft de mensen energie dankzij de mooie, esthetische gevels die de zonnetegels creëren. Tegelijkertijd zorgen die er ook voor dat er energie voor het gebouw en de omgeving wordt gegenereerd. Zo kan de investering op den duur terug worden verdiend.

Speciaal voor de Healthy Urban Office Challenge stelt Studio Solarix een gratis conceptsessie voor een halve dag met vormgever en architect (uitkomst: voorstel voor gewenste uitstraling en mogelijkheden m.b.t. gevel) ter waarde van €1.500,- beschikbaar aan de winnaar, om zo bij te dragen aan een gezond kantoorgebouw en -omgeving.

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge Utrecht presenteren we dit voorjaar een reeks inspirerende tools die elk kantoor kan helpen energieopwekkende omgevingen te worden.
Lees hier meer over de Challenge.