Kantoren

De boom in met je collega’s!

Flexwerken in een hippe koffietent is enorm van deze tijd, maar om nu te zeggen dat het nieuw of innovatief is.. Nee, alles behalve zelfs. Ook huiskamerkantoren zoals bij het Zweedse Hoffice, waarbij je bij iemand thuis met vreemden om je heen je dagelijkse portie e-mails wegwerkt, is al bijna niet meer ‘origineel’ te noemen. Maar, toch blijft de drang bij velen aanwezig om zo nu en dan aan het kantoor te ontsnappen en in een andere omgeving productief aan de slag te kunnen.

Wellicht dat TREExOFFICE dan wat is. In Londen hebben architectuurbureau Tate Harmer en creatieve geest Natalie Jeremijenko iets nieuws bedacht dat een wel heel originele werkplek oplevert: een boom. De TREExOFFICE is een verhoogde werkplek in een park die doet denken aan een boom en een kantoor in één. De plek is van alle gemakken voorzien, en biedt onder andere stroom, internet, en (vervelende) collega’s. Er is plek voor acht man, en je kunt het zelfs afhuren voor vergaderingen en groepsactiviteiten.

Het idee van de TREExOFFICE is dat mensen die hier werken kunnen ‘connecten’ met de natuur, door enerzijds de natuur op te snuiven en anderzijds iets terug te doen – al is het onduidelijk hoe of wat. Of werken in de TREExOFFICE ook daadwerkelijk een stuk gezonder voor je is, blijkt ook nog maar te bezien. Net als op ieder ander kantoor zit je ook hier de meeste tijd achter het bureau, starend naar de computer..