Healthy Urban Office

Afval bestaat niet langer dankzij Returnity

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge, die kantoren uitdaagt en op weg helpt richting een groen, gezond en slim gebouw, presenteert de nieuwe draai duurzame oplossingen en energieopwekkende tools.

Nummer 13: Returnity

Bedrijven produceren veel afval, en dit heeft zo zijn weerslag op het milieu. Returnity heeft als organisatie het doel om een bedrijvennetwerk te creëren waarin afval niet langer bestaat. Het wil toe naar een situatie waarin gebruikte producten als koffiebekers, papier en GFT-afval als grondstoffen weer wordt hergebruikt voor nieuwe producten. Het resultaat: duurzame, circulaire producten die binnen het netwerk worden gebruikt.

Concepten

Returnity biedt drie concepten waarmee men simpel en doeltreffend duurzaam kan ondernemen:

1. Circulaire kantoorartikelen: men koopt niet langer, maar gebruikt kantoorartikelen als koffiebekers tegen een fee per werkplek. Na gebruik worden ze terug genomen en opnieuw verwerkt tot volwaardige producten.

2. Het afvalvrije kantoor: de gehele afvalhuishouding wordt overgenomen en wordt indien mogelijk omgezet tot een circulaire grondstoffenketen.

3. Designed for Eternity: er wordt een netwerk gevormd van partners dat leidt tot de creatie en circulatie van 100% volwaardig circulaire producten, die voortkomen uit producten en grondstoffen van de partners.

Speciaal voor de Healthy Urban Office Challenge biedt Returnity een gratis grondstoffenscan aan, die goed inzicht geeft in de afvalstroom en de kosten die er bespaart kunnen worden. Zo draagt het bij aan een gezond kantoorgebouw en -omgeving.

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge Utrecht presenteren we dit voorjaar een reeks inspirerende tools die elk kantoor kan helpen energieopwekkende omgevingen te worden.
Lees hier meer over de Challenge.