De Paarse CameraZorg

Wooncentrum de Loericker Stee (Houten)

De Paarse Camera neemt de lezer mee op een virtuele tour door een interessant of opvallend gebouw. Ervaar een gebouw eens met een andere blik, en bekijk het door de ogen van de gebruiker. Met behulp van de Paarse Camera laat hij/zij de hoogtepunten, maar ook de negatieve aspecten van een uitgekozen gebouw zien.

De Loericker Stee is een modern wooncentrum voor ouderen, gelegen in Houten. Het dient als een betrouwbaar en veilig alternatief voor senioren die lichamelijk en/of geestelijk niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Er is goede zorg in het gebouw aanwezig. Verder staan comfort en een leefomgeving met maximale bewegingsruimte hier voorop. Wijnand Bakker, werkzaam bij draaijer+partners, nam ons voor de Paarse Camera mee op een tour door dit gebouw.

Wijnand Bakker is werkzaam bij draaijer+partners en bezocht met de Paarse Camera het Wooncentrum Warande, de Loericker Stee.

Hoe is de bereikbaarheid? – Goed, en er zijn veel parkeerplekken.

Hoe word je ontvangen? – Het is een zorgverzamelgebouw met meerdere recepties. Indien je het gebouw vaker bezoekt hoef je niet altijd langs de receptie.

Wat vind je echt mooi in het gebouw? – De centrale hal in het gebouw, voorzien van vides en veel daglicht.

Wat stoort je? – De te lage verdiepingshoogte. Vrije hoogte is 2.40 meter.

Wat stoort je nog meer? – De geluidsabsorptie in de gemeenschappelijke huiskamers.

Denk je dat dit een duurzaam gebouw is? – Niet op alle fronten: er is bijvoorbeeld enkel glas aanwezig in de trappenhuizen.

Wat vind je van het uitzicht? - Niet bijzonder, het ligt in een woonwijk. Aan een kant van het gebouw is uitzicht op het spoor. Dit geeft het minst mooie uitzicht.

Wat vind je van het uitzicht? – Niet bijzonder, het ligt in een woonwijk. Aan een kant van het gebouw is uitzicht op het spoor. Dit geeft het minst mooie uitzicht.

Reageer op dit artikel