KantorenPharos

The Farm Kitchen: de toekomst is lokaal

Groente-sterrenchef Jonathan Karpathios leidt het nieuwe restaurant The Farm Kitchen in Pharos. Dit nieuwe food-fenomeen gaat uit van lekkere, gezonde en lokale voeding direct vanaf het boerenerf naar de lunchtafel.

Uit de grond en op je bord

The Farm Kitchen werkt samen met boeren die zich binnen een straal van 20 km van Pharos bevinden. Ze brengen het eten van de boeren direct naar het restaurant in Pharos, waarmee ze een diverse en gezonde lunch bereiden voor de werknemers. Dit is hyper lokaal en zorgt daarnaast voor een hogere productiviteit en minder last van middagdips door earth’s own cuisine.

Een hogere productiviteit en minder last van middagdips door earth’s own cuisine.

Good soil, good food, good people

The Farm Kitchen zorgt voor korte ketens, CO2-reductie, en supervers eten. Het concept van The Farm Kitchen is dat de keuken zich verplaatst naar het boerenerf en van daaruit veel meer lokale bedrijven voorziet van gezond en voedzaam eten. Dit helpt boeren over te stappen naar kringlooplandbouw en dat zorgt voor CO2-opslag, biodiversiteit, en een rijke bodem. The Farm Kitchen is hyperlokaal, maar verhoogt de diversiteit van 1 naar 30 gewassen. Het restaurant in Pharos is het vlaggenschip van The Farm Kitchen, maar in de toekomst willen ze bedrijven in de hele regio voorzien van en verse lunch bereid op het boerenerf.

Een reis van 30.000 kilometer

The Farm Kitchen brengt op die manier een nieuw gedachtegoed naar Nederland en laat zien dat je alles in je directe omgeving kunt vinden. Zo creëert het restaurant heerlijke maaltijden met een positieve impact.
Gemiddeld legt een maaltijd een reis van 30.000 kilometer af, maar bij The Farm Kitchen is dit slechts een fractie. Een organisatie kan zo alleen al door alle medewerkers een keer per dag bij The Farm Kitchen te laten eten de CO2-doelen behalen.