Living Off Grid: de bossen van British Columbia

Het is de droom van bijna ieder kind: een boomhut, ver weggestopt in de bossen, waarvan je kunt zeggen dat het jouw ‘huis’ is. In Canada heeft PhD-student Geoff de Ruiter deze droom verwezenlijkt. Hij bouwde de ‘Raven Loft’: een kleine, duurzame boomhut, verscholen in de bossen op Pender Island, in British Columbia.

De ‘Raven Loft’ is wel iets meer dan de doorsnee boomhut. Zo is hij het grootste deel van het jaar bewoond door Geoff, en dient het echt als volwaardig huis. Het idee voor de woning ontstond uit de drang naar een eenvoudig en duurzaam leven. Voor 35.000 dollar kocht Geoff een stuk land, en voor nog eens 8.000 dollar bouwde hij eigenhandig dit spectaculaire verblijf. De ‘Raven Loft’ is voorzien van een composterend toilet, en uitgerust met water en elektriciteit. Daarnaast versterkt het gebruik van tweedehands en gerecycled materiaal het duurzame en milieuvriendelijke karakter van het huis.

RavenLoft_1

Volgens de Ruiter is een woning in de vorm van ‘Raven Loft’ een uitermate geschikte oplossing voor veel mensen. Het biedt een veel voordeliger alternatief voor het onbetaalbare wonen in de grote stad. Zo is Vancouver, de grootste stad in British Columbia, een van de duurste steden om te wonen in Noord-Amerika, met een gemiddelde huizenprijs van boven de 1.2 miljoen Canadese dollar (bijna 900.000 euro). Een huis dat iets verder van de stad verwijderd is, zoals ‘Raven Loft’, hoeft maar een fractie te kosten van een huis in de stad, en het is ook nog eens hypotheekvrij. Volgens de Ruiter is het grootste voordeel echter dat “een klein huis je dwingt naar buiten te gaan: en waar is dat nu fijner dan in de Canadese bossen”.

Reageer op dit artikel