Kantoren

Gezonde werknemers dankzij de juiste kennis

Kantoren verbeteren zodat werknemers gezonder en gelukkiger worden: dat is een taak van Facility én HR, betoogt CEO van Healthy Workers Boy Lokhoff. ‘Alleen als die afdelingen goed samenwerken, kun je snel en effectief maatregelen nemen.’

Wie Boy Lokhoff interviewt, kan maar beter in goede fysieke conditie zijn. We gaan naar de vijfde verdieping van bedrijfsverzamelgebouw B. Amsterdam en dat doen we met de trap. Ergens tussen de derde en vierde verdieping raak ik achterop: de CEO van startup Healthy Workers doet dit duidelijk vaker. ‘Ik kan niet in de lift gezien worden’, zegt hij met een ontspannen lach. Gelukkig heb ik even de tijd om op adem te komen voordat we ons gesprek beginnen. We nemen plaats in een container in het industrieel ingerichte restaurant Bureau, met uitzicht op de daktuin waar kruiden en groenten worden verbouwd en waar kippen worden gehouden. 

De eerste keer dat Lokhoff in dit gebouw kwam, was hij direct geïnspireerd door de ‘vette vibe’. Er zitten veel technologiebedrijven en de creatieve en dynamische sfeer is voelbaar. ‘Via de eigenaren van B. Amsterdam begreep ik dat veel corporate organisaties zoeken naar manieren om medewerkers innovatief en gezond te laten zijn. Soms worden kantoren voor miljoenen verbouwd, maar het probleem is dat ze niet weten wat effectief is.’ Vanuit die vraag richtte Lokhoff – die uit een ondernemersfamilie komt en eerder twee bedrijven leidde – Healthy Workers op: een softwareplatform dat de werkomgeving meet, met als doel gelukkige en gezonde werknemers.

Dit is de ingang van het bedrijfsverzamelgebouw B. Amsterdam. Foto: MOOI Noord-Holland

Sensordata en meningen

Lokhoff: ‘Ons startpunt is de doelstelling van de klant, bijvoorbeeld dat medewerkers effectiever samenwerken. Gezonde werknemers is de beoogde uitkomst. Daar is iedereen bij gebaat: de medewerkers zelf en de organisatie.’ De software van Healthy Workers verbindt sensordata over onder meer luchtkwaliteit, akoestiek en licht aan de mening van medewerkers over de werkomgeving, faciliteiten en hun eigen welzijn. Daaruit rollen de verbeterpunten voor het bedrijf. 

Healthy Workers verzamelt zowel harde als zachte data in de werkomgeving aan de hand van wetenschappelijk gevalideerd werkomgevings- en welzijnonderzoek.

Voorgestelde interventies zijn gebaseerd op het wetenschappelijke onderzoek van de WELL Building Standard. ‘Wij objectiveren de perceptie van mensen door alleen interventies voor te stellen die een bewezen werking hebben. Bijvoorbeeld het effect van de aanwezigheid van planten op het welzijn van werknemers.’

De startup heeft recent 1,5 miljoen euro aan investeringen opgehaald en kan na een pilotfase van 2,5 jaar nu gaan versnellen. De app en het dashboard worden verbeterd, evenals de methode om feedback van medewerkers te verzamelen: in plaats van af en toe vragen te stellen, wordt er continu gemonitord hoe mensen zich voelen en wat de probleempunten zijn. 

Zowel werkgever als medewerker kunnen in een eigen tool de data en inzichten bekijken.

Samenwerken

Een van de zaken die Healthy Workers gaandeweg heeft ontdekt, is dat de afdelingen Facility en HR veel beter zouden moeten samenwerken. Lokhoff geeft een voorbeeld: ‘Geluidsoverlast is een van de meest voorkomende problemen in een kantoor. Dat kan fysieke oorzaken hebben, zoals het ontbreken van voldoende overlegruimtes. Bij een klant van ons was akoestiek op acht van de tien afdelingen hét issue. Wat bleek: praten op de werkvloer zat in de cultuur. In plaats van een facilitaire oplossing, was een HR-interventie nodig.’ 

Lokhoff is ervan overtuigd dat als Facility en HR meer met elkaar communiceren en data met elkaar delen, er sneller en effectiever kan worden gezocht naar verbetermaatregelen voor het kantoor. Je wilt voorkomen dat je investeert in bijvoorbeeld geluiddemping, terwijl de eigenlijke oorzaak een arbeidsconflict of toegenomen werkdruk is. ‘Vaak is HR wat huiverig voor het delen van gegevens als ziekteverzuim of het vermogen om talentvolle medewerkers te behouden. Het is bekend dat de fysieke omgeving invloed heeft op ziekteverzuim, maar alleen als je precies weet waar het ‘m bij jouw bedrijf in zit, kun je passende maatregelen nemen.’

Veel organisaties hopen wellicht dat een verhoogd welzijn van hun medewerkers uiteindelijk leidt tot betere bedrijfsresultaten. Productiviteit is daarin de ‘holy grail’, aldus Lokhoff. Hoe beter werknemers zich voelen, hoe productiever ze zijn en hoe beter de zaken gaan, is de gedachte. ‘Maar productiviteit is lastig meetbaar en elke organisatie heeft andere definitie.’ Healthy Workers stelt medewerkers bijvoorbeeld de vraag ‘hoe gefocust ben je?’, en linkt die informatie aan sensordata én HR-gegevens als ziekteverzuim. ‘De koppeling van al die informatie is volgens ons de sleutel tot verbeteringen op de werkvloer die echt effect hebben.’ 

 

Reageer op dit artikel