Genomineerde locaties SteenGoed Benutten Challenge

De oproep in februari om leegstaand vastgoed aan te melden voor de SteenGoed Benutten Challenge is op een succes uitgedraaid. In totaal kwamen er 45 inzendingen binnen, waaruit het expertteam vervolgens tien gebouwen heeft genomineerd die kans maken op een transformatie.

Voor het programma SteenGoed Benutten werkt de nieuwe draai samen met de Provincie Gelderland, om het aantal leegstaande panden in dorpen en steden te verminderen en gezamenlijk nieuw leven in te blazen. De transformatie van (dreigend) leegstaand vastgoed is een collectief proces, waarbij met eigenaren van gebouwen wordt gekeken hoe het gebouw nieuwe energie kan krijgen.

Genomineerde locaties

Uit de 45 inzendingen die binnen kwamen op de oproep voor de SteenGoed Benutten Challenge heeft het expertteam uiteindelijk tien gebouwen geselecteerd die kans maken op een veranderingstraject. De tien gebouwen zijn:

1. Voormalige Politieacademie ‘De Kleiberg’ (Apeldoorn)
2. Stationsgebouw (Vorden)
3. Alliander Gebouw (Zutphen)
4. De Eendracht (Hoorn)
5. Wenumse Watermolen (Wenum-Wiesel)

Stationsgebouw Vorden (© Niels Karsdorp)

6. Fliegerhorst (Teuge)
7. Sint Maartenskerk (Tiel)
8. Oude Dorpshuis (Kekerdom)
9. Juvenaat Sint Stanislaus (Zevenaar)
10. d’Olde Skoele (Hattem)

Hoe nu verder?

Het expertteam gaat de komende weken op bezoek bij de tien genomineerde locaties, om te kijken naar de situatie en mogelijkheden, en tegelijkertijd in gesprek te gaan met eigenaren en gebruikers over de motivaties. Uiteindelijk worden er drie finalisten geselecteerd die op 19 april tijdens de StartupDelta Summit in Arnhem bekend worden gemaakt. Voor de drie finalisten zal een oproep worden gedaan om met ideeën voor een ‘nieuw leven’ voor deze gebouwen te komen. De verwachting is dat na de zomer wordt gecommuniceerd wat de plannen en het traject voor de drie gebouwen zijn.

Reageer op dit artikel